maanantai 26. huhtikuuta 2010

Italiaan

Tulivuorenpurkauksen vuoksi peruuntunut perinteinen kevätmatka ei kauaa jäänyt mieltä painamaan. Lentoliikenteen tilannetta seuraillessa oli aikaa pyöriä netissä katselemassa, olisiko vielä joitain matkoja maailmalle jäänyt matkanjärjestäjien käsiin. Oman hankaluutensa tilanteeseen toi se, että tuhkapilvi Etelä-Suomen yllä oli kyllä jo pienentynyt merkittävästi, mutta siellä se kuitenkin vielä oli ja pysyi paikallaan.

Aiotulle matkalle keväiseen Rodokseen ei enää löytynyt sopivaa matka-ajankohtaa, siten muu kohde Välimerellä sai luvan kelvata. Ja löytyihän se sieltä! Edellisestä Italian matkasta on ehtinyt vierähtää jo kymmenisen vuotta, joten sielläkin voisi olla hyvä käydä nykymenoa katsastamassa. Kaupunki nimeltä "Terracina" ei ollut aiemmin tuttu, mutta kun lähtöön oli vielä muutama päivä aikaa, ehti kohteesta hakea netin kautta tiedon murusia. Keskustelupalstoilla paikkaa on useasti haukuttu tylsäksi, mutta kun ei mitään biletyspaikkaa oltukaan hakemassa, saattaa se olla meille juuri sopiva.

Paikan valintaan vaikutti se, että Roomaan on vain n. 100 km:n matka ja sieltä päästään käymään myös Vatikaanissa. Säätila tähän aikaan vuodesta ei tietenkään ole mitenkään vakaa, mutta eiköhän tuo pukeutumisella ole hoidettu. Mitään rantalomakelejä ei tarvitakaan.
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti