keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Mummopissikset

Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stiina Nykänen kirjoitti hauskasti naistenpäivänä ilmiöstä rouvaspimut ja mummopissikset.

Tässä pari lainausta Nykäsen tekstistä:
"Mummopissis on nainen, joka ei suostu hyväksymään ikäänsä. Hän käy kauneusleikkauksissa ja iskee puumana nuoria miehiä. Hänellä on oranssinruskea naama, blondatut hiukset ja pinkkiä huulipunaa. Suomalaisia mummopissiksiä näkee pillifarkuissaan ja upeissa jakuissaan esim. Rolling Stonesin konsertissa.
Rouvaspimu janoaa romantiikkaa ja koristelua. Hänellä on asioita, joita pitää tehdä vain tyttöjen kesken. Nuoret rouvaspimut pynttäytyvät lähtiessään katsomaan Sinkkuelämää -leffaan. Kun miehet katsovat urheilua, he häippäsevät katselemaan käsilaukkuja.  Rouvaspimun vauhdissa sisustaminen muuttuu kodin "piristämiseksi".

"Pakko myöntää, että minussakin on säilynyt ripaus teini-ikäisen intohimoja. En lue öisin Tex Willereitä niin kuin ukkoteinit. Mutta teen asioita, jotka miehen silmissä näyttävät yhtä älyttömiltä. Ukkoteinien rinnalla onkin meitä rouvaspimuja, järkeviä aikuisia naisia, joilla on omat teininä omaksutut hupsutuksensa."

Teksti jäi itseltäni tuolloin huomaamatta, mutta ystävättäreni oli sen poiminut talteen ja sitä sitten yhdessä naureskelimme. Tekstiä netistä haeskellessani törmäsin keskustelupalstalle, joka mielestäni valottaa hyvin kansan mielipiteitä näistä ikinuorista mummoista: "Tunnetko tällaisia naisia läheisissäsi? Mitä ajattelet heistä? Entä mitä ovat miesvastaavat?" Varttuneet pissikset? | Juttutupa | Kaleva.fi.

Mielestäni kaikki kukat saavat vapaasti kukkia, jokaisen elämä on ainutkertainen!

"Jos haluat tavata jonkun, joka pystyy korjaamaan minkä tahansa epämieluisan tilanteen, joka pystyy tekemään sinut onnelliseksi riippumatta siitä mitä muut sanovat tai uskovat, katso peiliin ja lausu tämä taikasana: HEI !"
Richard Bach

post signature

1 kommentti:

  1. Eiköhän tässä iässä saa jo vanheta ihan tasan niin kuin huvittaa! Koko ikämme on yritetty tehdä kaikki soveliaasti ja muiden mieliksi. On tehty asioita, joista kukaan ei ole meiltä kysynyt, että haluaisitko tehdä asiat just näin. On vain pitänyt nöyrtyä ja mennä virran mukana.
    Nyt ei ole enää tarpeen! Jos haluan istua alasti takapihalla ja imeä punkkua yötä päivää niin sittenhän istun. Mitä se kellekään kuuluu, jos se ei ketään vahingoita ja jos mulle ei tule kylmä tai jos punkku ei lopu!!!!

    VastaaPoista