perjantai 17. joulukuuta 2010

Turhat joulukortit

Olenko kylmäkiskoinen ihminen, kun jaksan päivitellä jouluun kuuluvaa, mielestäni osin turhaa joulukorttien lähettämistraditiota?  Joulukorttiperinne juontaa alkunsa jo 1800-luvulta, miten ihmeessä se on voinut elää näihin päiviin saakka? Onhan se hassua, että me vuosittain uskollisesti riipustamme joulutervehdyksen myös "kumminkaimoille", joihin emme ole olleet missään yhteyksissä vuosikausiin.

Päivitin oman joulukorttilistani, joten listalle jäi lähisukulaisia ja niitä ystäviä, joiden kanssa on oltu viime aikoina jotenkin yhteyksissä. Vain pienelle osalle lähetän enää paperisen kortin, suurin osa ystävistä saa itse tehdyn sähköisen kortin. Voi kauhistus, hirveetä pyhäinhäväistystä! Ehkei niinkään, jos onnistuu tekemään "kortin", johon  vuodattaa henkilökohtaisen viestin. (malli v.2009)

Myönnän, että on hauskaa saada itsekin kortteja; huippuja ovat itse väsätyt taideteokset, joihin lähettäjä on uhrannut aikaa ja mielikuvitusta. Säästelen sitten näitä saamiani ihania joulutervehdyksiä, kun ei niitä millään raaski heittää pois. Toisin on noiden lähettämieni sähköisten tervehdysten laita; senkun painaa "delete-nappia".......

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti