tiistai 14. joulukuuta 2010

Taskuvaras vei.....

Kyllä nyt v-tuttaa raskaasti, ei niinkään rahallinen menetys, kuin se, että viimein kaikkien reissaamis vuosikymmenten jälkeen taskuvaras onnistui viemään miehen taskusta lompakon - keskellä päivää, rauhallisessa lounaskahviossa. Edellisen kerran taskuvarkaan yritys epäonnistui.

Kaikki ostokset hoidettuamme, pari tuntia ennen laivan lähtöä, istahdimme nauttimaan lounassalaattia ja kiluleipää miltei tyhjään Cafe Pacoon Rocca Al Maren kauppakeskuksessa. Kun ulkovaatetus tuntui tukalalta sisätiloissa, riisui mies päällystakkinsa taakseen tuolin selkänojalle. Jossain vaiheessa vieriseen pöytään hänen taakseen oli istunut nuori, tumma mies kahvia juomaan. Mies poistui ennen meitä ja kun me teimme lähtöä viitisen minuuttia myöhemmin, huomasi mies lompakkonsa kadonneen. USKOMATONTA! Ihailla täytyy sitä sirkustaiteilijan näppäryyttä ja röyhkeyttä. Tasku oli vetoketjulla suljettu ja lähellä omistajansa (huom! vesiselvää) kehoa. Mies sanoo tunteneensa jossain vaiheessa naapurin tönäisyn ja harmittelee nyt, että luuli sitä normaaliksi istumapaikan sovitteluksi, eikä siten reagoinut asiaan.

Paikalle kutsuttu vartija pystyi toteamaan tilanteen valvontakameran nauhoista. Kasvoja ei kuvan heikon laadun vuoksi pystynyt hahmottamaan ja voro poistui kauppakeskuksen ovista välittömästi. Mitään ei ollut tehtävissä.

Eniten harmittaa vaivannäkö ja hankaluus, minkä luottokorttien ja ajokortin uusiminen aiheuttaa; muita kortteja ei onneksi matkalompakkoon koskaan laitetakaan. Ja olisihan sille 120 eurolle, joka lompakon mukana häipyi, ollut näin jouluaikaan muutakin käyttöä. Toivottavasti joku tallinnalainen lapsi saa nyt kuitenkin tuon meiltä viedyn rahan ansiosta "oikean Joulun"!  Epäillä sopii!

post signature

1 kommentti:

  1. Voisin kertoa täsmälleen saman tarinan, mutta Espanjasta. Kuuteen vuoteen ei tapahtunut mitään ja sitten kahdesti puolen vuoden aikana. Ja tuolin karmilta vietiin rahat suljetusta laukusta. Olen siirtynyt irtorahaan taskun pohjalla. Jos on laukku mukana, siinä ei ole mitään merkittävää. Ja luottokortitkin vain kylmästi taskun pohjalle, mieluummin eri taskujen, eikä perstaskuun ainakaan. Tämän oppii siperian kautta.

    VastaaPoista