keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Nettiriippuvuus

Ehkä tekee hyvää olla joskus paikassa, johon ei saa nettiyhteyttä. Nyt sen huomaa, miten paljon kotona nettiä tarvitsee, kun lomallakin iskee tuon tuosta ajatus "pitääpä katsoa netistä".
Tarve ei liene useinkaan ihan kuoleman vakava, vaan joku pikku asia jää vaivaamaan ja haluaisi sen selvittää tuota pikaa. Ehkei kaiken nippelitiedon saaminen liene mitenkään tarpeellistakaan, mutta olisihan se mukavaa omatoimilomallakin löytää paikkoja ja saada niistä tietoa, ei niitä sitten enää kotona jaksa hakea.

Nykyihmiselle voi helposti tulla tunne, että on heitetty maailman ulkopuolelle, kun kaikki kotona totutut yhteydet eivät pelaakaan. FaceBook-juorukirjasta on tullut monelle niin koukuttava, että nettikahvilassa on päästävä käymään päivittäin tarkistamassa tilanne. Itse haluaisin tarkistaa sähköpostini vähintään joka toinen päivä, sinne kun tulee muutakin tärkeää viestiä kuin roskapostia.

Nykyiseen "lomakotiimme" ei yhteyksien luominen onnistu, joten on opittava elämään pimennossa. Tekee hyvää parisuhteelle ja muullekin sosiaaliselle yhteiselolle! Ihan ilman yhteyksiä ei sentään täälläkään olla. Tänä iltana tultiin syömään ravintolaan nimeltä "Mummola", jossa voi käyttää omaa fläppäriä ja saada asetettua taas maailmankirjat kohdalleen.

post signature

2 kommenttia:

  1. Jaahas, tuttu paikka tuo Mummola. Asuttiin melkein vieressä, Neptuno -hotellissa. Nettiriippuvuutta hälventämään voisit hankkia iPadin, jossa on sekä Wi-Fi, että 3G. Mulla on sellainen ja se on kiva. Kulkee mukana yhtä helposti kuin kirja. Eli siellä olisit ostanut prepaid-kortin, joka halvimmillaan maksaa alle viitosen ja toimii hyvin. Ja jos ostaa sen järeimmän vehkeen, eli 32MG, niin voit katsoa jopa telkkaria. Ei ole puhelin eikä tietokone, vaan jotain siltä väliltä.

    VastaaPoista
  2. Voisipa olla tosiaan parempi ja varmempi systeemi matkakoneena tuo iPad. Alkaa kypsyttää tämä ikuinen verkkojen etsiminen, kun ilman nettiä ei nyt kerta kaikkiaan osaa olla edes tällaista kaksiviikkoista.

    VastaaPoista