maanantai 24. tammikuuta 2011

Ostoksia

Tässä yli 30 asteen kuumuudessa ei ostosreissu katetussa basaarissa ole todellakaan mikään loman kohokohta. Muutenkin arabialainen kauppatapa tuntuu varmaan monesta eurooppalaisesta vastenmieliseltä. Kun on tottunut siihen, että hintalappu kertoo mitä tuotteesta joutuu kassalla pulittamaan, on suorastaan raivostuttavaa arvailla miten paljon basaarikauppiaan ehdottamasta hinnasta pitäisi tinkiä, ettei tuntisi itseään idiootiksi. Tottuukohan meikäläinen tällaiseen kaupankäyntiin ikinä?


Illan "viileydessä" innostuin katselemaan bikinikauppiaan tarjontaa sillä aikaa, kun siippa oli viereisessä putiikissa rahaa vaihtamassa. Kuin taikaiskusta löytyi madamelle sopiva kuppikoko - ja kauppoja alettiin hieroa sen kummemmin uima-asua sovittamatta. Olen varma, että maksoin liikaa, mutta väliäkö sillä, kun en niitä bikinejä kotomaassa olisi läheskään siihen hintaan saanut.

Ihan toisenlainen ostoskokemus koettiin, kun taksikuski järjesti ilmaista ohjelmaa ostosparatiisin aukeamista odotellessa. Koskaan elämässäni en ole niin vaikuttavassa jalokiviliikkeessä vieraillut. Jos oli puitteet loisteliaat, niin oli henkilökuntakin ammattilaisia - siellä todella tunsi itsensä huomioiduksi. Vaikka et hetkeä aiemmin ollut tiennyt, että sinulta puuttuu se pikkurillin valkokultainen timanttisormus ja helmistä koottu kaulapanta, niin liikkeestä poistuessasi heiluttelit hienoa jewelryn pussukkaa, jota kuljettajamme ei antanut piilottaa ostoskassin uumeniin. Hänen mukaansa pussukan esilläpito tuottaisi minulle ennen näkemättömän onnenpotkun. Nähtäväksi jää!
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti