perjantai 24. helmikuuta 2012

Parisuhdepalaverit

Hauska, joskin mahdoton ajatus miehen ja vaimon viikkopalaverin pitämisestä sai minut miettimään asiaa lähemmin.

Lainaus kirjasta "Matkalla puoleen hintaan"

- Suunnitellut sunnuntaipalaverit:

Nainen: "Ajatuksena on, ettei viikon mittaan valitettaisi ja arvosteltaisi - kun sinä teet niin ja et tee näin - vaan sanottaisiin kaikki kerran viikossa vähän rakentavammin. Mielellään niin, että sanotaan kolme positiivista ja kolme negatiivista asiaa."

Haastattelija: "Miten se toimii?"

Nainen: "Tai siis toimi! Olemme lakanneet pitämästä paripalaverejä. Mies sai niistä tarpeekseen, sillä hän sanoi, että taas minua haukutaan kaksi tuntia."

Haastattelija: "Siltäkö hänestä tuntui?"

Nainen: "Ei pelkästään tuntunut, vaan niin siinä kävi."

Enpä osaa nähdä itseäni tekemässä muistiinpanoja pitkin viikkoa miehen tekemistä töppäyksistä, tekemättä jättämisistä ja unohteluista. Olisi perin koomista, kun viikonloppuiltana istuttaisiin yhteisen pöydän ääreen muistiinpanoinemme ja vuorotellen kommentoisimme viikon aikana hampaankoloon kertyneitä "möykkyjä". Siinä kävisi helposti niin, että mukava saunailta jäisi viettämättä ja kumpikin mököttäisi omassa huoneessaan hautomassa haavojaan.

Onneksi kiukuttavat asiat voidaan kakistaa ulos tuoreeltaan, vaikka joskus "verisesti" loukkaannutaankin. Vuosien myötä yhdessä eläen on opittu, ettei mykkäkoulua ikuisuuksiin venytetä. Pieni hiljaisuus on joskus vain ihan paikallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti