tiistai 17. tammikuuta 2012

Luottamus

Joskus elämä voi yllättää toden teolla! Nykyisen kovan businesmaailman rinnalta voi löytää vielä myös menneen maailman tapoja. Hämmästyttävää on, miten eri tavalla asioihin suhtaudutaan pohjois/itäisessä Suomessa kuin etelän ruuhkakeskuksissa.

Mies sai vinkin Itä-Suomessa asuvalta ystävältä lehti-ilmoituksesta, jossa ilmoiteltiin talon ostohaluista. Vaikka aikomus oli jättää perintötilan myynti kevääseen, kun tiet olisivat sulana ja raivaustyöt suoritettu, soitteli mies kuitenkin ilmoituksen jättäjälle. Ilmeni, että kyseessä oli sikäläinen välittäjä, joka halusi käydä katsomassa heti tilat ja tontin. Onneksi avaimet oli jätetty syksyllä avuliaalle naapurille, joka toimi talon esittelijänä. Kun talo oli jätetty talvilepoon, oli siellä tehtävä pieni siivous hämähäkin seittien ja kärpäsen raatojen poistamiseksi. Pihan tiet ja polut olivat tietysti myös paksun nietoksen peitossa, joten lumityötkin oli tehtävä.

Kun me istuttiin täällä Etelä-Suomessa kotona lämpimässä, huhki joukko ihmisiä siellä tilalla meidän puolestamme oma-aloitteisesti. Olivatpa jopa lämmittäneet tuvan leivinuunin. Ja niin siinä kävi, että tila oli myyty alle viikossa - minkäänlaisia välityssopimuksia allekirjoittamatta, puhelimessa asioista sopien ja sähköpostilla tilan tietoja lähetellen.

Ultra-, super-, hyper-toimintaa, kun ottaa huomioon, että kyseessä oli kiinteistökauppa, johon kuuluu talon ja pihapiirin lisäksi peltomaata ja metsää. Täällä kun olen tottunut siihen, että asunto-osakkeen kaupassakin joka ikinen välitarjouskin käydään allekirjoittamassa ja jokaisesta pikkuasiasta laitetaan mustaa valkoiselle. Tässä kaupassa asioista sovittiin puhelimessa ja kaupantekotilaisuudessa asiat pistetään paperille. Näinkin voi vielä näköjään toimia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti