keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kalliiksi käy

Voi pientä ihmistä kaikkien näiden mediaviidakkojen keskellä! Miten sitä voikaan tuntea itsensä niin pieneksi ja tyhmäksi, kun lähtee kone kainalossa seikkailemaan maailmalle. No ehkä siellä kaukomailla on pärjättykin paremmin näiden nettiyhteyksien kanssa, kun on älynnyt mennä asiaa kyselemään respasta. Mutta jopa täällä kotomaassa, kun muutat väliaikaisesti majaa huusholliin, jossa ei omia verkkoratkaisuja ole! Sormi suussa siinä ihmettelet mikä on prepaid-kortti, blue-tooth, uusi liittymä jollekin operaattorille...

Kesämökillä keksin ottaa käyttööni nettitikkuun oman puhelimeni sim-kortin ja kas, yhteys pelasi ja muutamia kotisivujen päivityksiä serverille lähetettyäni ajattelin mennä katsomaan operaattorin sivulta, paljonko tämä lysti tuli maksamaan. Voi pyhä jysäys!!!  94,80 € muutamassa hetkessä!  Arvata saattaa, että sim-kortti löysi takaisin puhelimeeni salamavauhtia ja nettijutut päätin jättää kotiharrasteisiin.

Kotiin palattua siellä odotti vielä isompi yllätys. Operaattorilta oli tullut huhtikuun nettilasku, jossa kolmen päivän vierailusta netissä (pari tuntia) oltiin karhuamassa 325 €. Tuolloin nettiä käytettiin vävyn mokkulan kautta, jossa oli kuukausisopimus, eikä lisälaskua olisi pitänyt siten tulla. Vikana oli vain se, että itärajalla laskutuksen kaappaavat venäläiset, ellei ole huomannut laittaa liittymään roaming-estoa.

Kyllä verenpaine kohosi taas huippulukemiin! Miten on mahdollista, että omassa kotimaassa, itärajalla liikkuessa, pienen ihmisen tulisi tietää tuokin asia ja suojautua suoranaista varkautta ja riistoa vastaan!!!! Onneksi operaattori oli samaa mieltä ja lasku voitiin pistää mappi Ö:hön.

Mikähän lienee seuraava riiston ja huijauksen yritys?
post signature